12 iun 2016

Pop-Up Centrul Vechi – 18-19 iunie

Autor: B-LAB

Evenimentul este o continuare a workshop-ului #euvreauaici atunci cand trei studenți ai Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Toma Andreea, Bunea Alexandru Cătălin și Tornea Alexandra, și-au propus să realizeze un studiu social, cu o abordare interactivă.

 

Etapa “ Eu Vreau Aici “ s-a bazat pe realizarea unui “ altfel “ de chestionar care a centralizat părerea locuitorilor și utilizatorilor de pe strada Mihai Eminescu, din Centrul Vechi al Brăilei. Pentru această acțiune, am avut o pancartă pe care cei interogați puteau să își exprime opinia despre spațiul public.  O altă metodă pentru exprimarea opiniei în această acțiune a fost distribuirea unor stickere, pe care doritorii puteau să le completeze și să le lipească pe stradă sau prin oraș, localizând astfel spațiile unde își doresc o schimbare. Participanții puteau apoi să fotografieze și sa încarce poza pe pagina noastră de facebook cu hashtag-ul #euvreauaici. Astfel am putut centraliza răspunsurile tuturor și am început demersurile pentru faza a doua.

Partea a doua a proiectului ce se va realiza în week-end-ul 18-19 iunie,  își propune realizarea unui traseu dinamic care să schimbe perspectiva pe care o au oamenii despre Centrul Vechi al Brăilei.  Centrul Vechi este în prezent un spațiu static lipsit de interacțiune între oameni. Prin această intervenție, dorim să schimbăm rolul locuitorilor de la observatori la participanți activi. Acest traseu va include 5 rame, ce încadrează cele mai importante perspective ale străzii pe care se va proiecta imaginea străzii ” în lucru”. Între aceste rame, vom amplasa o serie de cutii, în interiorul cărora observatorii vor privi o imagine de ansamblu a spațiului transformat în funcție de părerile obținute din prima etapa “ EuVreauAici”.

 

1_mic

 

Mai multe delatii pe pagina de Facebook a evenimentului

 

Va așteptam!!