12 nov 2016

B-LAB în cadrul Zilei Mondiale a Urbanismului

Autor: B-LAB

În cadrul evenimentelor organizate de UAUIM-FU cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului, volumele proiectului “LABORATOR  BRĂILA – Abordări alternative ale periferiilor urbane în cadrul unui oraș cu creșterea stagnată (B-LAB)”, au fost expuse în cadrul evenimentului EXPObiblioteca.

Proiectul EXPObiblioteca a fost inițiat în cadrul ediției din 2013 a Trienalei de Arhitectură East Centric propunându-și să facă mai vizibile publicațiile de urbanism și peisagistică realizate de către profesorii Facultății de Urbanism. Acest lucru deoarece preocupările pentru „urban” din ultimul timp le transformă în lucrări deschise către un public mai larg, dar și pentru că prezintă o viziune documentată, de specialitate asupra peisajului și orașului. Publicațiile sunt unele cu o difuzare restrânsă în cadrul comunității academice, lucrările prezentate în expoziție variind ca tip de la cele cu caracter științific, la publicații periodice și ghiduri pentru educarea în domeniu a copiilor, a tinerilor și a publicului larg. Proiectul își propune crearea unui cadru care să încurajeze schimbul și asocierea de idei, să prezinte cărți mai greu accesibile altfel și să ofere oportunitatea publicului să le consulte.

expoBIBLIOTECA v.2.0. a fost realizată în memoria arh. Cătălina Ioniță, inițiatoarea proiectului. Ediția de anul acesta și-a dorit continuarea conceptului pe care Cătălina l-a dezvoltat și a căutat să adune atât volume realizate în ultimii 3 ani, cât și ediții mai vechi care ar putea fi interesante pentru publicul larg prin subiectele abordate. Cei care sunt interesați de cărțile expuse pot scrie un mail la expobiblioteca@yahoo.com pentru a putea fi puși în legătură cu autorii.

expoBIBLIOTECA este un proiect colectiv și mulțumim tuturor celor care au contribuit cu publicații și au făcut posibilă realizarea acesteia.

 

Afis 2

Afis 2_8nov+expob

 

Mai multe detalii puteți vedea pe pagina Facultății de Urbanism